divendres, 8 de gener del 2010

Desaparició dels cucs del vermicompostador

Ahir en Jordi em va escriure comentant que els cucs de vermicompostatge que va introduir en una pila de fems havien desaparegut.



Les raons de la desaparició dels cucs (Eisenia foetida) poden ser diverses. En aquest cas la primera opció que hem de descartar és que hi ha hagut un canvi de pressió atmosfèrica. Quan els cucs de compostatge senten que ha de ploure el seu instint els fa pujar a la part de dalt del vermicompostador per evitar morir anegats. És un comportament que la gent que hem tingut un vermicompostador en el balcó o a dins de casa coneixem bé perquè si la tapa no tanca bé trobem cucs per terra en totes direccions.
En les piles de fems es comporten igual i pugen cap a dalt, i evitant la llum busquen refugis elevats. Quan passa el període de pluges tornen a lloc i continuen amb la seva feina.

4 comentaris:

  1. Bones!

    Al meu compost mai hi ha cucs... Com en podria tenir?

    Salutacions i gràcies!

    Adrià

    ResponElimina
  2. Hola Adrià:

    Abans de res perdó per haver tardat tant en contestar-te.
    La teva pregunta m'ha fet pensar que en els propers dies penjarem una breu descripció dels tipus de compostatge i les seves característiques.
    De moment dir-te que:
    - si no hi han cucs en principi no t'hi has d'amoïnar
    - tenir-ne és senzill: en qualsevol pila de compost vell o millor de fems en trobaràs. es distingeixen del cuc de terra perquè són de color vermell-anellat

    Una abraçada :)

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies! Ja tinc ganes de llegir el proper post :)

    ResponElimina
  4. Gràcies pels ànims!! La veritat és que és molt agradable i agraït rebre els vostres comentaris i correus :D

    A disposar :)

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Compartir Igual 3.0 Espanya de Creative Commons