dimarts, 5 de gener del 2010

Rave, pastanaga i enciam: mínim espai i màxim rendiment


La sembra conjunta de rave, pastanaga i enciam és una de les associacions més antigues que es practiquen en agricultura ecològica i molt profitosa pel que fa a l'espai. Consisteix a sembrar barrejades les tres llavors en la mateixa línia.
La idea és senzilla: tots germinen més o menys alhora però els primers a créixer són els raves, que en fer-ho deixen espais entre els enciams i les pastanagues fent innecessari aclarir. Quan collim els raves els enciams comencen a demanar espai per créixer i el troben en els buits que queden. Mentrestant les pastanagues van fent la seva, i quan arriba el moment de collir els enciams tornen a quedar espais buits de manera que cal aclarir molt poc.

Aquesta associació és molt profitosa per a balcons comestibles o bé horts petits o escolars perquè permet aprofitar molt bé l'espai. Però cal tenir en compte que si plantem en un "mulching" cal que estigui molt descomposat i solt. Les pastanagues demanen sòls molt solts i amb un contingut de sorra més aviat alt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Compartir Igual 3.0 Espanya de Creative Commons